در بین کاربران یکی از بی نظیر ترین سیستم فروشگاه سازهای وردپرس، افزونه ووکامرس می باشد. چندین سیستم فروشگاه ساز وجود دارد، از جمله: اپن کارت (OpenCart)، پرستاشاپ(Prestashop) و ووکامرس (Woocommerce)، اما انتخاب فروشگاه ساز مناسب برای آن دسته از مدیرانی که با دنیای وب و طراحی سایت آشنایی ندارند، مشکل است. پس تصمیم گرفتیم تا شما را در انتخاب یک فروشگاه ساز مناسب برای کسب و کارتان راهنمایی کنیم. در ادامه با ما همراه باشید…

وجه اشتراک بین فروشگاه ساز های اپن کارت، پرستاشاپ و ووکامرس

  • هر سه فروشگاه ساز با زبان PHP نوشته شده اند که یک زبان متن ساز است. یعنی قابلیت توسعه توسط برنامه نویسان در آن ها وجود دارد.
  • برای نصب و راه اندازی هر سه مورد از فروشگاه ساز ها هزینه ای پرداخت نخواهد شد، فقط برای برخی از قالب ها و افزونه های این سیستم ها باید هزینه پرداخت شود.
  • امکانات پایه ای و اصلی در هسته اصلی این فروشگاه ساز ها وجود دارد. امکانات آن ها عبارت است از: تعریف محصول و نمایش آن در سایت، تسویه حساب و اتصال به درگاه های بانکی، عضویت کاربران در سایت، سبد خرید و امکان افزودن محصول به آن، امکان تعریف کد تخفیف، مدیریت شیوه های ارسال کالا و حمل و نقل و…
  • توسط این فروشگاه ساز ها، رتبه های بالایی در گوگل می توان کسب کرد، زیرا از سئو خوبی برخودارند. اما ووکامرس به دلیل نصب و استفاده بر روی وردپرس، نسبت به رقبایش مزیت بیشتری در زمینه سئو دارد.
  • هر سه فروشگاه ساز به طور رایگان بروز رسانی می شوند.

تفاوت فروشگاه ساز های اپن کارت، پرستاشاپ و ووکامرس

با بررسی تصویر زیر تا حدودی تفاوت های این سه فروشگاه ساز را متوجه خواهید شد. طبق تصویر زیر ووکامرس در چند سال اخیر توانسته نسبت به رقبایش رتبه ی خوبی کسب کند و به فروشگاه ساز محبوبی در میان مدیران تبدیل شود. امروزه ۲۰% از سایت های فروشگاهی، از این سیستم استفاده می کنند. به عبارتی بر روی ۷۶۶ هزار دامنه مستقل نصب شده است که رقم بسیار خوبی است.

فروشگاه ساز

در ادامه به بیان عواملی که باعث محبوبیت ووکامرس شده است را به همراه تفاوت های سایر فروشگاه ساز ها توضیح می دهیم.

منابع آموزشی

با وجود سایت های آموزشی مختلف در زمینه وردپرس و ووکامرس، شما به راحتی می توانید بدون پرداخت هزینه ای یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید. و همچنین در فروشگاه ووکامرس، در صورت بروز هر مشکلی می توانید با یک جست و جوی ساده در سطح وب، مشکل را حل کنید. سایت های فارسی در سطح آموزش و عیب یابی ووکامرس، در سال های اخیر بسیار فعال هستند، اما در سطح آموزشی و عیب یابی پرستاشاپ و اپن کارت فعال نیستند حتی سایت های انگلیسی هم در سطح آموزش برای این دو فروشگاه ساز فعال نبوده و منابع آموزشی خوبی نیستند و اگر به مشکل برخورد کنید به سختی می توانید آن را حل کنید و حتی نتیجه ای هم به دست نمی آورید.

تجربه کاربری

در حقیقت ووکامرس یک افزونه می باشد که بر روی سیستم مدیریت وردپرس نصب می شود و به تنهایی یک سیستم فروشگاه ساز نیست. کار کردن با ووکامرس به دانش وردپرس نیاز دارد. اما آن دو به تنهایی فروشگاه ساز هستند.

هزینه

برای تهیه قالب ووکامرس برای وب سایت خود می توانید از مارکت های ایرانی نظیر ژاکت ها، هزینه ای حدود ۳۰ الی ۶۰ تومان پرداخت کنید. اما برای تهیه همین قالب برای فروشگاه ساز های پرستاشاپ یا اپن کارت حداقل باید ۳۰۰ هزار تومان هزینه پرداخت کنید.

بیشتر بدانید:  رنگ بندی پیشرفته در وردپرس با TinyMCE Color Grid

قابلیت توسعه پذیری

توابعی در هسته ووکامرس مانند هسته وردپرس موجود است که به آن ها قلاب یا هوک گویند. این هوک ها در وردپرس و ووکامرس باعث توسعه پذیری بالای آن می شود. ممکن است شما بخواهید قابلیتی را در فروشگاه ووکامرس خود ایجاد کنید که هنوز افزونه ای برای آن نوشته نشده بنابراین با استفاده از این هوک ها و کمی برنامه نویسی PHP می توانید قابلیتی را در فروشگاه اینترنتی خود ایجاد کنید. اما فروشگاه ساز های اپن کارت و پرستاشاپ این قابلیت را ندارند و توسعه دادن آن ها بسیار سخت است. با توجه به فراگیر شدن ووکامرس در سطح وب، برای توسعه دادن ووکامرس برنامه نویسان بیشتری می توانند به شما کمک کنند.

وجود افزونه ها و قالب های متعدد

اکنون دو مرجع بزرگ توسعه دهنده ووکامرس، وب سایت رسمی ووکامرس و وب سایت yith می باشد. برای ووکامرس افزونه های بسیاری توسط این دو وب سایت برای توسعه آن نوشته شده است که هر قابلیتی را توسط آن می توانید به فروشگاه ووکامرس خود اضافه کنید. برخی از این افزونه ها رایگان بوده اما بابت برخی دیگر باید هزینه پرداخت کرد. قالب ها را می توانید از بین هزاران قالب ووکامرسی از مارکت هایی مثل Envato خریداری کنید. اما تنوع قالب و افزونه در پرستاشاپ و اپن کارت خیلی کم است.

محدود نبودن به فروشگاه اینترنتی

بر روی اپن کارت و پرستاشاپ به جزء قرار دادن یک بخش وبلاگ، امکان قرار دادن سایت دیگری نیست و سایت شما حتما باید فروشگاه ایترنتی باشد. اما ووکامرس چنین نیست و شما می توانید در کنار فروشگاه ووکامرسی خود با تهیه یک قالب چند منظوره وردپرسی چندین سایت را همزمان داشته باشید. برای نمونه یک سایت می توانید بخشی برای معرفی یک شرکت و بخشی برای نمایش اخبار و مقالات داشته باشید. و در نهایت یک فروشگاه ووکامرسی در آن جای داده باشید.

سئو

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم ووکامرس از نظر سئو نسبت به رقبا بسیار زیاد است. وردپرس از نظر سئو یکی از بهترین cmsها می باشد و ووکامرس افزونه ای برای وردپرس است و از این لحاظ سئو آن بر روی ووکامرس تاثیر گذاشته است.

سرعت عملکرد

از نظر کش (cache)، سیستم پرستاشاپ خوب عمل نکرده است. این عمل باعث می شود تا سرعت فروشگاه کمی کند باشد. اما با توجه به وجود افزونه های مربوط به سیستم cache در ووکامرس باعث شده تا حدودی این مشکل را برطرف کرد و سرعت فروشگاه اینترنتی را بالا برد. اما در مجموع اپن کارت نسبت به دو مورد ذکر شده عملکرد سریعتری دارد.

فروشگاه ساز

جمع بندی

با توجه به توضیح و تفاوت هایی که از سه فروشگاه ساز مطالعه کردید، مشخص است که افزونه ووکامرس بهترین فروشگاه ساز در سطح وب می باشد. مهم ترین شاخه این فروشگاه ساز هزینه ی کم آن است. و همچنین می توانید بدون هیچگونه هزینه ای فروشگاه آنلاین خود را برای کسب و کار تجارت الکترونیکی راه اندازی کنید.

مطالب مرتبط:

آموزش کامل نصب افزونه ووکامرس

توصیه هایی برای بهتر شدن طراحی فروشگاه اینترنتی

معرفی افزونه تخفیف بر اساس تعداد خرید در ووکامرس

افزونه ایجاد سیستم پرسش و پاسخ در ووکامرس

منبع: تیک تم- ارائه دهنده مقالات: آموزش ووکامرسقالب وردپرسویدیو آموزشی

۵/۵ - (۱ امتیاز)