سلام در این مقاله به رفع مشکل اتصال به پایگاه داده می پردازیم. خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده که بسیاری افراد آن را تجربه کرده اند یکی از خطاهای خسته کننده وردپرس می باشد به خصوص زمانی که بدون هیچ تغییری توسط مدیر سایت اعمال شده باشد.
آموزش رفع مشکل اتصال به پایگاه داده در وردپرس
از زمان برخورد با خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس چیزی در حدود ۲۰ دقیقه ممکن است زمان نیاز باشد تا شما مشکل را یافته و آنرا رفع کنید.
این ارور به دلایل زیادی در وب سایت ها رخ میدهد که باعث آزردگی بازدیدکنندگان و همچنین بروز مشکلات جدی در سئو سایت نیز میشود
چرا خطا در اتصال به پایگاه داده رخ می دهد
از دلایل بروز این خطا عدم اتصال موفق وردپرس به پایگاه داده میباشد که میتواند عواملی چون اشتباه بودن اطلاعات لاگین دیتابیس، عدم در دسترس بودن سرور دیتابیس وب سایت شما و خراب شدن دیتابیس سایت شما باشد. ولی طبق بررسیهای ما بیشترین دلیل بروز این خطا مشکل در سمت سرور میباشد ولی موارد دیگر هم تأثیرگذار هستند.
رفع مشکل اتصال به پایگاه داده با رفع خطا درwp-admin
ابتدا باید مطمئن شوید که آیا این ارور برای کاربرانی رخ میدهد که صفحات اصلی و در دسترسی وب سایت را مشاهده میکنند و یا برای مسیرهای غیرعمومی هم چون /wp-admin/ نیز رخ میدهد.
اگر مشکل خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده در تمامی صفحات و مسیرها یکسان بود از این مرحله گذر کرده و ادامه مطلب را بخوانید ولی چنانچه ارور دریافتی در مسیر /wp-admin/ چیزی شبیه این ارور یعنی یک یا چند تیبل دیتابیس در دسترس نمیباشد بود، دیتابیس وب سایت وردپرسی شما نیاز به تعمیر دارد. برای Repair کردن دیتابیس وب سایت خود قطعه کد زیر را درون فایل wp-config.php وردپرس خود قرار دهید.
[php]
define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);
[/php]
به این نکته توجه کنید که یوزر برای اعمال عملیات تعمیر دیتابیس نیازی به اطلاعات ورود ندارد لذا تمامی کاربران میتوانند با صفحه مربوطه مواجه شده و عملیات رو انجام دهند. البته این موضوع از نظر امنیتی مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد ولی توصیه میشود بعد از تعمیر دیتابیس وب سایت خود این خط را از فایل wp-config.php حذف نمایید. چنانچه مشکل شما با این روش برطرف نشد باید ادامه آموزش رو پیگیری نمایید.
رفع مشکل اتصال به پایگاه داده با بررسی فایل wp-config وردپرس
فایل wp-config.php به طور قطع تنها فایل بسیار مهم در کل پروسه نصب وردپرس میباشد. این فایل تنها جایی است که شما اطلاعات دیتابیس خود را جهت اتصال به وردپرس در آن وارد میکنید، اگر به هر دلیلی اطلاعات روت پسورد و یا یوزر دیتابیس رو تغییر بدید باید این تغییرات را در فایل کانفیگ وردپرس اعمال کنید.
[php]
{
define(‘DB_USER’, ‘database-username’);
define(‘DB_PASSWORD’, ‘database-password’);
define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);
}
[/php]
در برخی از هاست های رایگان باید به جای استفاده از localhost آدرس سرور mysql را وارد کنید که این مورد را باید از پشتیبانی هاست خود سوال کنید. بنا به گزارش برخی کاربران افرادی که وردپرس را در کامپیوتر شخصی خود توسط نرم افزار هایی مانند MAMP استفاده می کنند با استفاده از آی پی به جای لوکال هاست مشکل آنها رفع می شود.
رفع مشکل اتصال به پایگاه داده با بررسی Mysql هاست میزبانی
در بسیاری از موارد دلیل رخ داد مشکل خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس ضعف در پاسخگویی به درخواستهای زیاد در مواقعی که لود وب سایت شما به دلیل بازدید زیاد کاربران افزایش پیدا کرده است. این مشکل از ضعف میزبان وب سایت شما در کانفیگ سرور و به خصوص کانفیگ پایگاه داده Mysql میباشد. در این مورد راه حلی که خود شما بتوانید مشکل را رفع کنید وجود ندارد، برای رفع این مشکل باید با هاستینگ خود تماس گرفته و آنها را در جریان ضعف موجود قرار دهید و از آنها درخواست پشتیبانی و کمک برای این مشکل را داشته باشید. البته در مواقعی حملات تکذیب سرویس از سمت هکرها به سوی وب سایت شما باعث ایجاد اختلال در اتصال به پایگاه داده ایجاد کرده و شما با خطای مربوطه روبرو میشوید. برای رفع این مشکل ابتدا باید حمله به سمت وب سایت خود را دفع کرده و یکبار دیتابیس سایت خود را Repair نمایید.
برای یوزرهایی که قصد چک کردن Mysql سرور اصلی را دارند تا مطمئن شوند این مشکل مربوط به سایت خودشان هست و یا مشکل مربوط به پایگاه داده سرور میباشد میتوانند وبسایتهای میزبانی شده بر روی سرور خودشان را بررسی کرده اگر وبسایتهای دیگر بدون مشکل لود شدند مشکل را انحصاراً از وب سایت خود بدانند و اگر وب سایتهای دیگر نیز دارای این مشکل بودند باید با میزبان وب سایت خود مکاتبه و رفع مشکل را از آنها مطالبه کنند وچنانچه وب سایت دیگری بر روی سرور میزبانی نشده بود از طریق پنل وب سایت خود که میتواند سی پنل و یا دایرکت ادمین باشد به بخش Phpmyadmin بروند و تست زیر را انجام دهند. بعد از اتصال به دیتابیس خود یک فایل با نام testconnection.php ایجاد کرده و قطعه کد زیر را در آن قرار دهید.
[php]
{
$link = mysql_connect(‘localhost’, ‘root’, ‘password’);
if (!$link) {
die(‘Could not connect: ‘ . mysql_error());
}
echo ‘Connected successfully’;
mysql_close($link);
?>
}
[/php]
حتما یوزر و پسورد خود دیتابیس خود را جایگزین کنید، اگر اتصال به دیتابیس برقرار شد یعنی دسترسی لازم برای ایجاد ارتباط به پایگاه داده وردپرس وجود دارد و باید دوباره صحت اطلاعات دیتابیس وارد شده در فایل wp-config.php را دوباره بررسی نمایید.
و اگر از طریق Phpmyadmin نتوانستید به دیتابیس متصل شوید مشکل در پایگاه داده Mysql سرور هستش و این به معنی صرفاً مشکل در سرور نبوده و میتواند به دلیل عدم وجود دسترسی مناسب یوزر باشد.
فرض ما بر در حال اجرا بودن پایگاه داده Mysql سرور، در دسترس بودن دیگر سایت های میزبانی شده بر روی سرور و عدم دسترسی به Phpmysqdmin میباشد با این شرایط قصد رفع مشکل خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس را داریم.
مطالب مرتبط:
خطای ورژن جدید وردپرس چیست و چگونه آن را رفع کنیم؟
افزایش حجم آپلود فایل در وردپرس
روش های رفع خطای صفحه سفید در سایت
منبع: تیکتم – ارائه دهنده: قالب تجاری وردپرس – قالب شخصی وردپرس – قالب فیلم وردپرس
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.